Spannende Kanaalderby eindigt in gelijkspel: 0-0

GertJan en Gea Wind beleefden afgelopen zaterdag een spannende middag in Moscou, waar de kanaalderby tussen Banthum en Mariënberg plaatsvond. Als schoonouders van respectievelijk de doelman Thijs Altena en spits Nick Buitenhuis waren ze verdeeld in hun steun, maar konden toch beiden tevreden zijn met het 0-0 gelijkspel.

Thijs Altena held van de wedstrijd

Thijs Altena, de doelman van Mariënberg, stal de show met enkele fenomenale reddingen, waardoor Banthum niet tot scoren kwam. Ondanks kansen aan beide zijden bleef het scorebord uiteindelijk onveranderd.

Banthum verzuimt voorsprong te nemen

Banthum, de koploper, slaagde er niet in om in de eerste helft afstand te nemen van Mariënberg, ondanks meerdere kansen. Zowel de paal als Thijs Altena stonden een voorsprong in de weg voor de roodzwarten.

Tactische strijd in tweede helft, beide teams kiezen voor behoudende aanpak

In de tweede helft was er een tactische verschuiving te zien, waarbij beide teams voorzichtiger werden en vooral niet wilden verliezen. Banthum hield het laatste half uur zelfs vier man achterin om geen doelpunt te incasseren.

Ouderwetse vriendschap na afloop, teams verbroederen na spannende wedstrijd

Na het laatste fluitsignaal werden oude vriendschappen tussen Banthum en Mariënberg nieuw leven ingeblazen, wat het gelijkspel tot een mentale opsteker maakte voor beide teams.

Vooruitblik op cruciale duels

Met nog vier wedstrijden te gaan, waaronder een confrontatie met GFC op 4 mei, staat er voor beide teams veel op het spel. De familie Wind kan weer eens eendrachtig achter hun favoriete spelers staan.

Scheidsrechter Daan Spoon verdient lof

Tot slot verdient scheidsrechter Daan Spoon een vermelding voor zijn uitstekende leiding tijdens deze spannende derby, waarbij iedereen met een tevreden gevoel terug kan kijken op de strijd tussen Banthum en Mariënberg.

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Gerrit Heine